Miolo Brood

Desembrood voor de buurt

Beste buren, mijn thuisbakkerij is nu open. Ik bak desembrood en verkoop het in de buurt. Na jarenlang brood te hebben gebakken voor ons thuis, wil ik nu ook voor anderen gaan bakken. Brood maakt mij heel blij en ik wil er graag ook andere mensen blij mee maken. Lees verder en ontdek hoe je vers gebakken brood kan krijgen aan je deur bezorgd.

undefined

Mijn brood

Mijn brood is puur ambachtelijk desembrood, gemaakt van niets anders dan meel, water en zout. Ik gebruik voornamelijk tarwe en rogge zoveel mogelijk van lokale telers.

Nadat alle ingrediënten rustig zijn gemengd, ontwikkelt het deeg zich door een lange natuurlijke fermentatie waarbij er meer vitamines en mineralen vrijkomen, en ook meer smaak. Tot slot wordt het brood in een Rofco chamottesteenbakoven gebakken.

Mijn doelen

① Lekker en voedzaam brood bieden
② Zo duurzaam mogelijk werken
③ Traditionele methodes gebruiken
④ Lokale meel en graan gebruiken (zeker Nederlands; zeezout uit Portugal)
⑤ Ik wil het kleinschalig houden, zodat ik veel zorg en liefde aan het brood kan besteden.

Bestellen

Brood bestellen doe je met een strippenkaart. Je kan dat regelen via het onderstaande formulier.

Brood moet twee dagen van tevoren worden besteld, voor 17.00 uur. Bestel je bijvoorbeeld woensdag voor 17.00 uur, dan krijg je je brood op vrijdagochtend.

Ik bak momenteel donderdag, vrijdag en zaterdag. Bestel dagen zijn dus dinsdag, woensdag en donderdag.

Wil je brood opBestel tot 17.00 uur op
donderdagdinsdag
vrijdagwoensdag
zaterdagdonderdag

Als je binnen mijn bezorggebied woont (max. 15 min fietsen) kom ik het brengen. Op de bezorgdag hang ik ’s ochtends een recyclebaar papieren tasje met je brood erin aan je deur.

Anders kun je het op afspraak komen ophalen.

Strippenkaart

Om meel van tevoren te kunnen kopen gebruik ik een strippenkaart systeem. Je koopt strippenkaarten en die gebruik je om brood te bestellen.

Je kunt de tabel gebruiken om de grootte te kiezen en de kosten (strippen) van elk brood te zien.

groottestrippen
Klein (520g)3
Middelgroot (780g)4
Groot (1kg)5

Een strippenkaart van 12 strippen kost €12,-. Ik stuur je een factuur daarvoor en een Tikkie verzoek. Je kunt het bedrag ook overmaken.

Als je de broden liever los koopt, dan zijn de prijzen €3,50 (klein), €4,50 (middelgroot) en €5,50 (groot).

Met je eerste strippenkaart krijg je gratis een brood van 520g.

Het aanbod deze week

De soorten brood zullen vaak veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid van verschillende soorten meel. Blijf controleren!

Cevada
Geplette gerstvlokken (flocos de cevada) die een hele nacht met desem gefermenteerd zijn geven dit brood een zacht, romige textuur en lichtzoete smaak. Een vleugje maïsmeel voor de gezelligheid.
[gerst, maïs, tarwe]
[verkrijgbaar in K/M/G]

Sementes
De naam betekent zaadjes in het Portugees. Een basis van tarwemeel, roggebloem en tarwebloem met wat lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten er doorheen.
[lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, rogge, tarwe]
[verkrijgbaar in K/M/G]

Contactformulier

Vul het contactformulier in, of stuur me een berichtje via Nextdoor of Instagram.

De bakker

Ik heet Pedro en kom oorspronkelijk uit Portugal. Naast broodbakken geef ik bijles wiskunde en natuurkunde en doe ik onderzoek in de sterrenkunde.

Ik woon sinds september 2019 in Deventer en ben de oprichter van Miolo, een onderwijs-, onderzoeks- en broodbakproject.

Ik beschik over een HACCP certificaat.

Veel gestelde vragen

Waar bak je het brood?

Ik bak het brood bij mij thuis in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte.

Kan ik het brood ergens kopen?

Momenteel kun je het brood alleen maar direct van mij kopen. Als je binnen mijn bezorggebied woont (max. 15 min fietsen) kom ik het brengen en hang ik het aan je deur in een recyclebaar papieren tasje. Anders kun je het op afspraak komen ophalen. Dan zorg ik dat het buiten mijn deur voor je klaarstaat.

Waarom hang je een tasje aan de deur?

Toen ik klein was in Lissabon hing mijn moeder ’s avonds een linnen tasje buiten aan de deur. De volgende ochtend kwam de bakker vroeg langs en deed hij de broodjes erin. Als ik hem hoorde sprong ik altijd blij uit bed om meteen het brood te gaan halen (ontbijt was altijd al mijn favoriete maaltijd). Dat mooie gevoel wil ik nu aan anderen geven.

Waarom moet ik twee dagen van tevoren bestellen?

Desembrood neemt zijn tijd. Het langzame fermentatie- en rijsproces dat zorgt voor een smakelijk en voedzaam brood duurt ongeveer 36 uur. Je kan ook brood veel sneller maken, maar dan is het heel andere koek.

Is je brood glutenvrij?

Nee. Momenteel is mijn brood van gewoon tarwe, rogge en spelt en het bevat dus gluten. Maar door de lange desemfermentatie is het gluten zachter en makkelijker te verteren.

Wat doe je aan corona maatregelen?

Ik heb geen symptomen (ik meet mijn temperatuur elke dag) en blijf al sinds eind maart zo veel mogelijk thuis. Ik maak mijn werkruimte dagelijks schoon en het brood wordt uiteindelijk op 200 à 250 graden gebakken en dat overleeft geen virusdeeltje. De broden worden al in mijn werkruimte in papieren zakjes gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: